Новини центру зайнятості [73] |
Наш колектив
[2]
Розповідб про дружній колектив Турійського РЦЗ
|
Наші контакти
[1]
Телефонні номери РЦЗ, електронна адреса
|
Головна » Статті » Життя центру зайнятості » Новини центру зайнятості |
27 березня 2013 року в приміщенні
Турійського районного центру зайнятості в рамках «Зимової Агрошколи» фахівцями
АПК Рокині було проведено
тренінг-семінари за темами «Технологія переробки зерна на крупу» та « Технологія виробництва кисломолочних
продуктів» у яких загалом взяли участь 32 слухачів. На початку тренінгу про обласні
програми розвитку особистих селянських господарств розповів заступник
начальника управління агропромислового розвитку Турійської райдержадміністрації
Василь Шевчук. В подальшому до уваги слухачів були
запропоновані методики переробки зерна на крупу. Навіть досвідченим хліборобам було
цікаво дізнатись, що при використанні тих чи інших машин ударної або стираючої
дії виходить темне борошно, хліб з якої
також темний, оскільки при такому спосіб і подрібнення частини зерна, у тому
числі і темна оболонка, потрапляють в борошно. А от для отримання білого хліба
(зі світлим м'якушкою) необхідно виробляти борошно тільки з ендосперму, тобто
вміти в процесі подрібнення якомога повніше відокремлювати оболонки. Цього
досягають, використовуючи неоднакову міцність різних частин зернівки - крихкість
ендосперму і велику міцність оболонок і зародка. Цікаву і корисну інформацію та
підказки до практичного досвіду слухачі отримали і в ході другого заняття.
Особливо це стосувалось способів отримання кисломолочних продуктів, їх
зберігання та реалізації. Наприкінці
заняття слухачі отримали відповіді на питання, які їх найбільше зацікавили. | |
Переглядів: 555 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0 | |